Historia

Ingmos kennel fick sitt namn, Ingmos, 1967 och skapades av min mamma och pappa. Namnet kommer ifrån deras förnamn Ingemar och Mona. Både Mona och Ingemar är uppväxta med hundar.

Mona
, dotter till alrounddomaren Marianne Fürst-Danielson, var uppväxt i valplådan.  Hon köpte sin första cockers spaniel 1955, då 10 år gamaloch började sedan att föda upp denna ras. Vid en utställning träffade hon Irma
Brusewitz Olssons, kennel Oppensten, svarta labradorhanhund och blev mycket intresserad av rasen. 1960 bytte hon en cockervalp mot en labbevalp med Irma och på så sätt fick hon Ciquita av Oppensten. Hennes första labradorkull kom 1962 under kennelnamnet Jidjis, vilket var det namn hon då använde. tillsammans med sin mor.  
  Mona, som barn, tillsammans med sin egen cockertik

1997 blev jag på papprena delägare i kenneln. Innan dess var även jag delägare i Jidjis kennel, tillsammans med min mormor. Efter min mors bortgång 2010 har jag bedrivit kenneln själv.

Ingmos kennel har belönats med SKKs Bruksavelspris och Bruksuppfödarpris. Mamma har fått Labradorklubbens uppfödardiplom och jag har belönats med Bats minnes-diplom för främjande av dual purpose-tanken.

Flera champions har ägts och föds upp: 

Sidan uppdaterad: 2015-07-20
Copyright © 1999 by the Iletorp family, Ingmos Kennel, Sweden